Hva liker du best med å smi?

Det er å skape og lage noe som andre har sette for seg, det er kjempegøy! Det samme gjelder om jeg lager noe til meg selv, men det ikke er like mye tid til dessverre.

Det som er gøy med å smi er å få bruke kreativiteten, det å forme et materiale som er så hardt til å bli noe helt annet enn utgangspunktet.

Det er veldig spennende at et så hardt materiale, kan bli så levende i smia 

Hvor mye tid bruker du på å smi?

Det blir at hver ledig dag og kveld går med. Det er mye å gjøre, og de fleste skulle helst hatt varene sine i går. Jeg lager nesten aldri det samme, på denne måten får jeg trent på både nye og gamle teknikker.

Hva er du mest stolt over å ha fått til?

Det er å ha bygd min egen smie, og startet et lite firma der jeg kan drive med lidenskapen min. Det er første smia som har blitt reist i smedkommunen Hol på altfor lenge. Det er veldig gøy å være den personen folk kommer til når de skal ha smidd noe, eller lage noe sært i stål.

Hva drømmer du om å oppnå?

Drømmen er å kunne drive ei fulltidssmie her i bygda, ha ansatte, og få et kjent navn som blir synonymt med godt håndverk i miljøet. Det er viktig å bygge videre på tradisjoner, og starte opp igjen smedindustrien vi en gang hadde her på Geilo.