Når startet interessen for saueklipping?

Starta med klypping høsten 2020. Jeg hørte på radioen en dag på jobb at mange bønder i Norge hadde problemer med å få tak i klipper. Det er mange som har basert seg på å bruke klippere fra utlandet, men pga Covid ikke fikk komme inn landet. Det er ikke mange som klipper sau her i Norge. Da bestemte jeg meg for å delta på et kurs for å lære meg om klipping og ullsortering. Tanken var å klippe i ny og ne, men jeg hadde så rekt å komme meg hjem fra kurset før det ringte folk og lurte på om jeg kunne komme til dem. Jeg så fort at det var et stort marked. Jeg klipper nå sauer som holder til helt øverst i Geilo og nedover dalen helt til Hønefoss og Drammen.

Hva liker du best med saueklipping?

Det er å se hvor glade og rene sauene blir etter og blitt klipt, og det å få hjulpet bøndene som trenger å få klipt sauene sine slik at det blir enda bedre dyrevelferd på gårder i dalene.

Hvor mye tid går med til saueklipping?

Det er veldig sesongbasert. Sesongen starter slutten av februar og varer til starten av juni, så er det på’n igjen fra september til desember.

Hva er du mest stolt over å ha fått til?

Jo, flere sauer jeg klipper desto lettere og fortere går det, og finere blir de klipt. Målet var å klipp 850 sau i vår, så 1.200 i høst, disse tallene er allerede passert. Det er artig!

Hva drømmer du om å oppnå?

Hjelpe flest mulige bønder som trenger å få klipt. I tillegg hadde det vært stas med egen gård med dyr, samtidig som jeg driver med saueklipping.