Pensjon trenger ikke å være så vanskelig å forstå eller ta lang tid å gjøre noe med. Selv små grep kan få stor betydning for hvordan du vil få det som pensjonist, og det viktigste er å komme i gang. Finn ut hvorfor du bør komme i gang nå, og hvordan rådgiveren din hjelper deg.

Hvis du er usikker på hvor mye du burde spare, eller om det lønner seg å spare i fond eller på sparekonto, får du hjelp av oss i banken gjennom en prat med en av våre rådgivere. Rådgiverne våre er dyktige på å legge opp en spareplan basert på din økonomi, fremtidsplaner og ønsker, og er opptatt av at du skal sitte i førersetet hele veien. 

En av våre rådgivere forklarer hvordan en pensjonsprat med rådgiver foregår: «Vi tar individuell rådgivning ut fra kundens faktiske tall og drømmer. Vi bryr oss om kundene, vil dem godt og gir råd for framtiden. Vi har gode, artige samtaler og legger både deltids- og langtidssparemål. Man kommer ikke i mål hvis man ikke lager en plan og følger den», sier rådgiveren.

Det er viktig for oss at du føler trygghet og eierskap til pensjonen din, og dette hjelper vi deg å oppnå ved å sammen kartlegge hvordan pensjonen din vil se ut. Og vi gjør det gjerne over en kopp kaffe!

Man kommer ikke i mål hvis man ikke lager en plan og følger den 

Samle pensjonen med egen pensjonskonto

I tidlig 2021 ble egen pensjonskonto, forkortet til EPK, lansert for alle som jobber i privat sektor. Dette er en konto som samler pensjonssparing fra tidligere arbeidsforhold (dette kalles for pensjonskapitalbevis) og pensjonssparing fra dagens arbeidsgiver. Målet er å gjøre pensjonssparing enklere og mer oversiktlig.


Du kan selv velge hvor du vil ha pensjonskontoen din. Det kan være lurt å velge en bank som har rådgivningskompetanse slik at du får mest mulig ut av pensjonssparingen.

Hvorfor pensjonskonto i banken?

Det er flere fordeler ved å samle pensjonen din på egen pensjonskonto hos oss:

  • Du får gratis personlig rådgivning hos en av våre dyktige rådgivere
  • Du får god hjelp til å sette opp en spareplan tilpasset deg
  • Du vil få en pekepinn på hvor mye du vil få utbetalt som pensjonist
  • Du kan enkelt gjøre justeringer til for eksempel sparebeløp eller risikoprofil
  • Du får muligheten til å investere pensjonen din i bærekraftige fond

Slik får du pensjonskonto i banken  

Egen pensjonskonto opprettes automatisk for deg hos den pensjonsleverandøren som arbeidsgiveren din har pensjonssparingen din hos i dag, men du kan enkelt flytte kontoen til til banken. Vi hjelper deg gjerne. Fyll ut kontaktskjema nederst på siden, så kontakter vi deg for en pensjonsprat.