Har du også valgt å fornye hjemmet ditt i vår? Mange får ny energi av vårsolen og føler seg klare for gripe fatt i nye oppussingsprosjekter. Det øker både trivselen – og verdien på hjemmet ditt.

Uansett om du bare skal male litt eller kaste deg ut i noen større prosjekter her er tipsene våre til oppussingen:

 1. Sørg for å legge en god plan
  Med en god plan unngår du dyre overraskelser underveis – og du kan jobbe mer effektivt. Sett opp en totalplan som inneholder mål for sluttresultat, detaljert budsjett og planlagt rekkefølge og tidsbruk på delprosjekter. Jo større prosjektet ditt er, jo viktigere er planleggingen.

 2. Finn ut hva du kan gjøre selv ...
  Det er veldig mange oppussingsoppgaver det er fullt mulig å gjøre selv, og ofte vil det være mer lønnsomt å ta seg permisjon fra jobb enn å lønne en profesjonell håndverker – selv om du bruker lenger tid på arbeidet. Maling, riving og legging av parkettgulv er typiske oppgaver du fint klarer selv.

 3. ... og hva du bør overlate til andre
  Dette er selvfølgelig avhengig av hvilke forkunnskaper du har. Mange vil for eksempel spare mye tid og få et bedre resultat ved å sette bort jobber som sparkling og pussing av mur. I tillegg bør du bruke fagfolk til arbeid som omfatter bærekonstruksjoner og VVS. Her kan nemlig feilene bli svært kostbare. Elektrikerarbeid er du lovpålagt å ha fagfolk til å gjøre.

 4. Hent inn tilbud fra flere håndverkere
  De fleste synes det er trygt og behagelig å hente inn tilbud fra en totalentreprenør som gir én pris for hele jobben. Dessverre kan det bli unødvendig dyrt – i hvert fall om du ikke henter inn tilbud fra flere firmaer. Det aller beste er å ta kontakt med hver enkelt håndverker på egenhånd. Det krever litt mer arbeid, men kan potensielt spare deg for titusener av kroner i administrasjonspåslag.

 5. Kjøp rimelige materialer
  Bruk tid på å sjekke priser fra flere forhandlere. Det er viktig at du har husket punkt 1 og har en materialliste du kan vise til når du snakker med butikkene. Skal du handle i store kvanta bør du prøve å forhandle fram en rabatt.

 6. Velg riktig finansiering
  Mange ser kun på renten når de skal låne penger til oppussing og ender opp med å bake det inn i boliglånet. Husk at nedbetalingstiden har like mye å si, spesielt om du skal i gang med mindre oppussingsprosjekter. Snakk gjerne med din rådgiver i banken om hvorvidt det er mulig og fornuftig å låne på boligen din, eller om det kan passe med et Eika Smålån.

 7. Tenk kreativt og finn smarte løsninger
  Les interiørblader, se oppussingsprogrammer på TV og søk på nettet etter gode råd og tips. Det er en hel haug med smarte (og rimelige) råd der ute.

Hvordan finansierer du oppussingen? Snakk med en rådgiver i dag eller søk om Forbrukslån.

Lykke til!

Kilder: Aktiv Eiendom, smartepenger.no, nrk.no, ifi.no og skikkeligrorlegger.no.